Kako izabrati svadbenu tortu?

Kako izabrati svadbenu tortu? Kako izabrati boju i dekoraciju svadbene torte?!  

Dekoracije na svadbenoj torti moraju biti precizno dizajnirane. No, prije odluke o dekoraciji morate odlučiti koje boje će torta biti.    

Kako uštedjeti na svadbenoj torti?  

Cijenu svadbene torte određuje veličina tj. broj komada na koliko se reže, te koliko je kompleksan ukupni dizajn torte.    

To znači i da postoje dva načina da snizite cijenu torte, možete izabrati manju ili jednostavniji tortu. Uglavnom je svježe voće, ali i cvijeće najjeftinije elementi, dok su ručno rađeni jestivi ukrasi dosta skuplji.   

Također, na cijenu torte utječe i način izrade kao i kreme od kojih su torte. Najjeftinije su kreme od margarina, stoga ako želite uštedjeti tražite njih.   

U principu, jeftinije su torte koje se slažu iz manjih komada. Uzmite i njih u obzir. Kad dogovarate tortu uzmite u obzir izgled, okus i cijenu. Svadbena torta bi u svakom slučaju trebala biti nešto što vam se jako sviđa i da dobro izgleda po vama prihvatljivoj cijeni, a da bude dobrog okusa. 

Uzmite u obzir boje koje se sviđaju i mladenki i mladoženji, kao i osnovnu boju i temu vjenčanja. 

Ako nemate točno određeno što želite razgovarajte sa stručnjacima i pogledajte ponudu torti za vjenčanja. 

Pokušajte se sjetiti na vjenčanjima na kojima ste bili da li vam se neka dekoracija vjenčane torte posebno sviđala. Također, na ovaj način se možete sjetiti i što ne želite na svojoj torti. 

Pitajte za cijenu. Nemojte da vas na kraju iznenadi trošak. 

S obzirom da svoju svadbenu tortu nećete vidjeti dok ne bude gotova, morate jasno izraziti sve svoje želje i očekivanja kako ne bi došlo do bilo kakvog nesporazuma. 

Ponesite fotografiju svadbene torte koja vas je inspirisala, možete od njih nekoliko interesantnih torti kombinirati tortu koju baš vi želite. 

Ukoliko želite svježe cvijeće kao ukras na torti i/ili oko torte, dogovorite se tko će ga nabaviti. Ako ste to vi, kada ga trebate donijeti. 

Budite spremni ostaviti depozit kada se odlučite, ali se raspitajte o povratu novca ukoliko odustanete ili se predomislite. 

Dogovorite se o uvjetima plaćanja.

(Vjenčanja BiH)