Urbano,mladenačko,neklasično,a ipak elegantno i profinjeno-moderne mladoženje nemaju lagan zadatak.Kako odabrati odijelo za vjenčanje u kojem u isto vrijeme djelujemo i svečano,a ipak moderno.

Većina modernih mladića, a u ovom slučaju u ulozi mladoženja, se najčešće po prvi ili drugi put (maturalna večer) susreće s odijelom, stoga im je i sama kruta forma sakoa koja zahtjeva jedno posebno, otmjeno držanje čudna i “neudobna”. Vrlo često se pogreške kriju u zastarjelim krojevima ili kroju koji ne odgovara figuri, a zamke se kriju i u materijalima te detaljima.

U samom startu mladoženja u kupnju odijela ide s negativnim stavom – to je nešto što se mora obaviti. I sigurno si neće naći ono koje odgovara karakteru. No, tu većina griješi. Zastarjeli široki modeli, strogog i klasičnog kroja pripadaju prošlim vremenima – danas su odijela moderna i prilagođena potrebama modernog muškarca, a tako i mladoženje. Oni najzahtjevniji imaju opciju izrade odijela po mjeri, a cijena većinom ne odskače od konfekcijske ponude.

Ono što je trend, a što i sam podržavam, su uža slim odijela u kojima figura izgleda jako moderno, a vrlo često radimo i kombinacije tkanina: sjajno – mat, dva tona iste boje, kontrastni materijal…“

Osim samog modela, važna stavka je i boja odijela.  Madoženje često izrađuju odijelo prema samoj ceremoniji vjenčanja, no i dalje su najpopularnija ona crna, antracit siva, siva, a odvažni biraju bijela.

„Danas je mnogo nekonvencionalnih vjenčanja pa se onda rade i tamno plava, plava, smaragdno zeleno odijela ili odijela koja na sebi imaju neke zanimljive kombinacije tonova na reveru, mandžetama…“

S prslukom ili bez, kravata ili leptir mašna?

Veliki broj mladoženja na vlastitom vjenčanju bira prsluk, na taj način svojoj kombinaciji daje dodatnu dozu elegancije i svečanosti. Uz to se ističe iz mase muškaraca u sličnim odijelima.Prsluk izvrsno pristaje uz odijelo modernog kroja, no ako se u samom startu klijent osjeća sputano u njemu, bolja opcija je odustati od ovog dodatka. On će, naime, smetati mladoženji tijekom cijelog dana te stvarati nepotrebne neugodnosti. Kad je odabir između kravate i leptir mašne u pitanju, većina mladoženja bira ipak kravatu. Nije rijetkost da se kravata usklađuje s mladinom vjenčanicom ili buketom. No, sve češće mladoženje biraju i leptir mašne kako bi se istaknuli na vlastitom vjenčanju.

Muškarci i ne znaju kupovati odjeću, a kamoli odijela, stoga im uvijek nešto ne odgovara, stišće ih i smeta im, a samo se radi o promjeni koje tijelo doživi kad iz sportske jakne “uskoči” u po mjeri krojeni sako koji vam zadaje jednu normu ponašanja – dakle nema pogrbljenog sjedenja jer se rever i prednji dio sako jednostavno “pušu”. Dobar kroj odijela uz kvalitetnu negužvajuću tkaninu, zanimljivu košulju s leptir mašnom ili užom kravatom, kvalitetan remen i cipele su osnova dobrog izgleda u ovakvim situacijama, a može se podignuti i mandžetnama, iglom za kravatu, maramicom u džepu sakoa, detaljima po samom odijelu“.

 Od materijala treba koristiti hladnu vunu, koja se može kombinirati uz svilu, pamuk te zimi kašmir. Naime, taj osnovni materijal posjeduje svojstva u kojima koža diše te se nećete znojiti, lako se održava, a ukoliko je tkanje kvalitetno, ne gužva se.

Detaljima se istaknite iz mase

Kad je odabir cipela u pitanju,  klasične crne ili smeđe kožne cipele, a obavezno izbjegavajte modela na špic ili s predebelim potplatama. Kako se povećava broj nekonvencionalnih vjenčanja, tako često urbani muškarci na vlastito vjenčanje dolaze u tenisicama.

Moderna vjenčanja nemaju pravila pa se tako mladenke pojavljuju u zelenim vjenčanicama, a dečki dolaze u starkama ili modernim tenisicama. Treba samo paziti da su te tenisice usklađene s ostatkom odjeće, da se ne dobije dojam da niste imali što za obući, pa ste uskočili u “patike”. Neka cijeli styling bude pomalo pomaknut – ne previše jer ipak majke i očevi žele vidjeti svoje dijete u “najboljem izdanju”, a ne podrapano i neuredno“.

Modno dodatak koji je sve manje zastupljen su manžete koje pretežito biraju tradicionalnije mladoženje. No, i muškarci skloniji otkačenijim kombinacijama tu mogu doći na svoje – u ponudi su sve više neobične i kreativne manžete koje mogu biti mali buntovni dio na svečanom odijelu. Od ostalih dodataka, dio mladoženja bira tanki remen i sat kao dodatak svom vjenčanom stylingu.

„Jedan od problema na vjenčanjima je taj što se mladoženja ne razlikuje od ostatka muškaraca na svadbi. Naime, svi su jednako odjeveni za sprovod i za svadbu. Ekskluzivnost odijela, izrada, kroj koji pristaje mladencu, malo sjajnija tkanina, svečana košulja, leptir mašna, kvalitetni modni detalji, a ukoliko treba – zabranite muškom djelu gostiju da odjenu boju odjela koju vi nosite- to je ipak vaš dan i sve je dopušteno“.

 

(vjencanja-info.com)

Ukoliko želite da Vaše vjenčanje fotografiše i snima naš studio KONTAKTIRAJTE NAS !