ZAŠTO KUPITI A NE IZNAJMITI VJENČANICU?

The shoot started in Greek

Svakoj mladenki je osim naravno,mladoženje,najvažniji dio vjenčanja njeno visočanstvo vjenčanica. I tu se javlja prva dilema i odluka,dali kupiti ili iznajmiti vjenčanicu. Smatram da kupnja vjenčanice ima daleko više prednosti nego najam vjenčanice.

Prije svega ,svaka mladenka sanja o vlastitoj haljini i sama pomisao da je netko prije nosio “vašu”vjenčanicu mnogim mladenkama jako smeta. Naravno,mogu se iznajmiti i haljine koje nisu još nošene,tzv. “prvo nošenje” što naravno uvelike povečava cijenu najma,pa će vas najam haljine doći kao da u mom showroomu kupujete haljinu šivanu po mjeri samo za vas.

Unajmljenu haljinu možete dobiti maksimalno 3-4 dana prije vjenčanja,dok kupljena haljina je vaša čim je kupite pa je kod kuće možete u nedogled u miru isprobavati i kombinirati sa modnim detaljima kojima je želite nadopuniti.
Unajmljenu haljinu morate odmah vratiti te se kašnjenje dodatno naplaćuje,a u slučaju da odmah nakon vjenčanja idete na medeni mjesec morate nekoga od povjerenja i dobre volje zadužiti da tu obavezu izvrši umjesto vas.

Postoji također velik rizik od oštećenja,što nije ništa neobično kada je u pitanju duga haljina u kojoj ćete cijelu noć plesati.Dovoljno da vam netko stane na nju.Naravno da se veće oštećenje haljine dodatno naplaćuje.

Unamljena vjenčanica nema mogućnost većih prepravaka,naravno,može se proširiti ili suziti,ali nešto više od toga ne možete očekivati. Prednost kupnje vlastite vjenčanice šivane po mjeri je što je možete u potpunosti prilagoditi sebi.Haljina je vaše vlasništvo i na njoj možete raditi sve zamislive preinake.Na unamljenoj vjenčanici,ukoliko niste savršene građe može biti problema sa preinakama,dok na vjenčanici šivanoj po vašim mjerama toga nema.

Haljina koja je već nošena nikada ne može biti lijepa kao nova,pogotovo kada se radi,kao u slučaju vjenčanica o bijeloj boji.

Mnoge mladenke se pitaju što će kasnije sa vjenčanicom i kako će im samo zauzimati mjesto u ormaru. Vjenčanica je sigurno jedna divna uspomena na jedan od zasigurno najljepših dana u vašem životu. Kada otvorite ormar i “bacite oko” na nju,prisjetiti ćete se tog dana. Ako ćete imati kćer,sigurno ćete oblačiti vjenčanicu da vas kćer vidi i nema sumnje da će je i kćer htjeti puno puta probati. A da ne pričam o nekoj jubilarnoj godišnjici braka,šta je prikladnije nego kao izgovor ponovo obući vjenčanicu?

(martinafelja.com)